top of page

"Hur går det med bolaget då?"

Som ekonomikonsult via eget bolag, har jag sedan starten i September 2021 haft fullt upp. Jag är nu inne på mitt fjärde uppdrag och har betat av uppdrag i huvudstaden, på västkusten och nu även på hemmaplan. Det fungerar bevisligen bra med distanslösning både för egen del och för mina uppdragsgivare. Nedan kan du läsa lite mer om mina uppdrag.


Vill du veta mer är det bara att du hör av dig.

Redovisningschef, Domsjö Fabriker AB

September 2023 – Nuvarande

Ansvar för en redovisningsavdelning om 6 personer under en pågående rekrytering.

CFO, Regenerate Group AB

April 2023 – Juni 2023

Under en pågående rekrytering till ett nystartat bolag (buy-and-build) satte jag upp management-rapportering och rapporterade till styrelse.

IFRS Operations Accounting Specialist, Volvo Cars, Göteborg

April 2022 - Mars 2023

Arbete med rådgivning vid implementation av nya affärsmodeller samt utveckling av koncernens finansmanual och redovisningspolicys.

Financial Controller, Euromaint,  Stockholm

September 2021 - April 2022

Under en pågående rekrytering har jag ansvarat för bland annat rapportering, utveckling av processer och utvalda delar i bokslut.

Om mig: CV

Tidigare tjänster

Redovisningschef

JOBmeal Group AB, Stockholm

2017 – September 2021

Redovisningschef med personalansvar över tre medarbetare. Har haft en central roll i koncernen (omsättning runt 500 mkr) och arbetat stor del med att förverkliga ledningsgruppens önskemål genom att driva nya processer ut mot verksamheten och säkerställa önskad information i affärssystem. Drivit processer för uppbyggnaden av en centraliserad redovisningsfunktion i nybildad koncern där flera verksamhetsbolag fusionerats till ett. Utöver daglig drift främst kopplat till rapportering har jag; implementerat nytt affärssystem samt satt regelverket (NAV), centraliserat och outsourcat lön för ca 300 anställda, medverkat vid fusionsprocesser, skalat upp internrapportering till nya ägare enligt IFRS.

Redovisningsspecialist

BMW Financial Services AB, Stockholm

2016-2017

Redovisningsansvarig för den svenska delen (där en norsk filial hanterats separat). Inkluderat avstämningsarbeten, månadsbokslut, rapportering, delårsbokslut och årsbokslut. Ansvarat för upprättandet av årsredovisning, inkomstdeklaration samt viss övrig rapportering enligt lagbegränsad IFRS.

Revisor

Ernst & Young AB, Stockholm

2012-2016

Granskning av interna processer, redovisning och finansiell rapportering, med fokus på ägarledda tillväxtbolag, främst K2 och K3-bolag. Ansvarig för revisionsprocessen för ett 30-tal kunder inom olika  branscher (både tjänstesektor och tillverkande företag).

Om mig: CV

Om mig

och jakten på livskvalitet

I slutet av 2019, efter 7 år i huvudstaden, valde jag och min fru att ta vår växande familj från Stockholm och flytta hem till Norrland och hem till Örnsköldsvik. För oss innebär livskvalitet ett hus med rymlig trädgård, närhet till natur och närhet till vår familj (läs barnvakter). För oss fanns detta hemma i Örnsköldsvik.

"Det kommer ju gynna din karriär som ekonom att flytta från Stockholm till Ö-vik"

- Ingen, någonsin

Så i min jakt på livskvalitet var "karriär" alltså inte tillräckligt viktigt och hemåt vändes det. Jag hade dessutom en arbetsgivare som stöttade mig vilket gjorde att jag kunde fortsätta arbeta som Redovisningschef på distans. Men vi hann knappt flytta hem innan pandemin slog till och hemarbete infördes för många ekonomer. Mitt i allt elände såg jag ändå en möjlighet - en normalisering av distansarbete.

Efter en föräldraledighet och med en halv pandemi i kroppen var jag sugen på nya utmaningar. Jag valde då att starta eget bolag då jag insett att jag passerat både Gävle och Sundsvall på min resa hem till Ö-vik utan att bli dummare. 

I vår uppkopplade värld bör det inte spela någon roll var man bor så länge man har rätt kompetens.

Bergström David 100198.jpg
Om mig: Om
bottom of page